Bejelentés


Egészséges életmód fogalma Egészséges táplálkozás


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üzenőfal


Név:

Üzenet:

Egészséges Életmód Titka

Az Egészséges Életmód Titka a táplálkozás,mozgás, nagyon sokszor rajtunk mulik egy jó döntés vagy rossz.
Mivel a táplálkozás az életünk egyik legfontosabb része nem midegy hogy mit eszünk és mit nem.Az energia szükségleteinket mi álitjuk be magunknak mert ugye egy irodai dolgozó ha kell egész nap egy szedvicsel el van,addig a fizikai munkát végző munkás egy hét után fel dobná a talpát.
Mit keresnek a viccek és a murphy törvények a egészséges életmodban? Korunk népbetegsége a stresz,ebben a folyamatosan változó világban nem mindenki tud lépést tartani a világal, itt jönnek a képbe a viccek,humorok ami az egyik legjobb stresz oldó.
Egy jó nevetés ha csak néhány pillanatra is, de feledteti a mindenapi gondokat problémákat de a szervezetünkre is nagy hatásal van mikor a hasunk beleremeg egy jó egészséges nevetésbe.Ma már statisztikák igazolják hogy az optimista ember ritkában lesz beteg mint egy pesszimista beálitotságu,nem mindegy hogy egy negativ dolgot hogy fogunk fel miként dolgozuk fel.
Erre egy jó példát ajánlok: A rendőr meg bünteti a biciklist hogy nincs lámpája 100 euroért akkor a biciklis nevetni kezd.Kérdi a rendőr hogy miért nevet.
A hátamnál a másiknak biciklije sincs ő mennyi büntetést kap.
Vissza térve a táplálkozásra szinte mindenkinek egyedi az energia szükséglete,hiába ajánlom a diétás kaloria szegény ételeket annak aki minden nap kemény fizikai munkát végez és a napi energia szükséglete 2-3000 kcal.
Ugyan ez foditva is érvényes, mert ha valaki keveset mozog esetleg a mukája is ülő és 2-3000 kaloriát fogyaszt ne csodálkozon hogy plusz kilói vannak,neki elég 600-900 Kcal.
Van egy arany szabály amit még gyermek koromba halottam valahogy igy szól:

A reggelidet edd meg egyedül.

Az ebédedet osztd meg a barátaidal.

A vacsorádat add oda az ellenségeidnek.

És még nem is beszéltünk a túlsúly mellék hatásairol, csak a legfontosabbakat emlitsem magas vérnyomás, láb fájdalmak, sziv, éredszer,koleszterin, gondolom elég ok arra hogy egy kicsit oda figyeljünk az étredünkre.
Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?

Hírek


Szavazás


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!